Speuren naar sporen op zondag 12 maart

Trek je laarzen aan, neem je verrekijker of loep mee, want op 12 maart is de eerste excursie van 2023 van IVN Zwolle. Kom je 1,5 tot 2 uur met je kinderen mee wandelen? Geen lange tocht, maar wel Speuren naar Sporen. We lopen langs/door de uiterwaard (afhankelijk van de waterstand), en door het Engelse Werk.
Mocht elk spoor achtergelaten door dieren (ook insecten) oplichten in het donker dan was heel Nederland zo verlicht als het Westland. Alles wat vliegt, kruipt, loopt of zwemt laat een spoor achter. Samen met ervaren natuurgidsen gaan we op zoek naar deze sporen. Gebruik makend van al je zintuigen proberen we erachter te komen welk dier er uit het water gekropen is of welk insect er bladgroen eet. Maar dieren zijn niet de enigen die sporen achterlaten in het landschap, misschien vinden we wel sporen van een soort die het meeste invloed heeft op een landschap.
Vind jij een beverspoor of een keuteltje?? Bloeit er al wat? We gaan het zien.

Helaas is er in de nieuwsbrief een foutje geslopen. De excursie is op zondag 12 maart en niet op zaterdag. Excuses voor de verwarring.

 

Waar
Uitspanning Het Engelse Werk
Het Engelse Werk 4
8019 BM Zwolle
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De excursie is gratis, maar met een vrijwillige bijdrage help je onze vereniging.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina