Engelse Werk: vesting, wandelpark en waterwinning

De wandeling duurt maximaal 2 uur. We lopen door waterwingebied en park het Engelse Werk. We komen langs diverse historisch interessante plekken en afwisselende landschappen. De paden kunnen hier en daar wat modderig zijn, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen.

Het Engelse werk had oorspronkelijk een militaire functie en was onderdeel van een verdedigingslinie vanaf de stad Zwolle naar de IJssel. Tijdens de wandeling komen we ook langs andere onderdelen van die verdedigingslinie. Begin 19e eeuw liet het stadsbestuur op de resten van de vesting aan de IJssel een wandelpark aanleggen. In het park kunt u de sfeer van de toen gebruikte Engelse landschapsstijl proeven. Ook ontdekt u de contouren van de oude vesting en een vleermuizenhotel.

Het gebied is nu in gebruik als waterwingebied. Langs de uiterwaarden gaan we ontdekken hoe nieuwe natuur ontstaan is en waarom dat belangrijk is voor schoon drinkwater. Aansluitend aan het eeuwenoude parklandschap is het Spoolderbos aangelegd. U zult ervaren dat dat landschappelijk gezien een heel ander karakter heeft en dat er een bijzondere natuurtuin verscholen ligt.

25 maart 2023 - 14:00
Wanneer
zaterdag 25 maart 2023
14:00
Waar
Uitspanning Het Engelse Werk
Het Engelse Werk 4
8019 BM Zwolle
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De excursie is gratis, maar met een vrijwillige bijdrage help je onze vereniging.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina