Het Hertenpad

Het Hertenpad

Zutphen 7 juni 2022

’t Hertenpad is een unieke belevingsroute speciaal voor kinderen. Met deze wandeling worden gezinnen uitgedaagd de natuur in te gaan, te ontdekken en te leren.

‘t Hertenpad is een initiatief van vijf zeer bevlogen natuurgidsen van IVN Natuureducatie. Met deze kinderwandeling rondden zij hun 1,5-jarige opleiding tot natuurgids af in 2019. Met toestemming en hulp van de eigenaar van ’t Hertenbosch, Frans Helmich, hebben zij ’t Hertenpad kunnen ontwikkelen en uitvoeren.                                                                                        De route start bij café het Wapen van Baak. Hier ligt een rugzak klaar. In de rugzak ’t Hertenpadboekje met opdrachten, een spiegel, een insectenpotje en een zakje met gekleurde steentjes. En dan start de wandeling. Over een afstand van 2,5 km vind je 11 afwisselende activiteiten. Bijvoorbeeld ‘hangen als een vleermuis’ of ‘spelen met kleuren’. En wat te denken van een blotevoetenpad midden in het bos? Na twee uurtjes sjouwen, slingeren, graven en kliederen weten de kinderen als geen ander wat er in het bos leeft. Alle activiteiten zijn gericht op de natuurbeleving van kinderen.

Aan het einde van de route lever je de rugzak met inhoud weer in. En het gebruik van de rugzakjes is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Naast gezinnen zijn ook scholen en kinderopvangorganisaties van harte welkom dit kindernatuurpad te ontdekken! De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Startpunt: Het Wapen van Baak,
Wichmondseweg 30 7223 LH Baak (telnr. 06 34012201).
Let op: check voor je naar Baak gaat de openingsdagen en -tijden van Het Wapen van Baak. Het zou jammer zijn als je ter plekke voor een dichte deur staat.

hertenpad

Deel deze pagina