tuingroep

De Tuingroep is opgericht januari 2015 en zij is verantwoordelijk voor het buitenterrein (minus de kruidentuin) van de Roode Schuur. Het gaat daarbij vooral om het onderhoud van het grote terrein dat in 2015 volledig is heringericht met fruitbomen, fruitstruiken, vruchtdragende planten en inheemse bloemen en struiken.

Verder is er een groentetuin aangelegd voor het kweken van (vergeten) groenten en op het terrein is een gevarieerd blote voeten pad en een spannend doolhof. Tenslotte is een vuurkuil annex buitenstookplaats aangelegd waar workshops en publieksactiviteiten gehouden kunnen worden. Alle nieuwe elementen zijn aangebracht voor zowel jeugd als volwassenen. We willen op deze wijze bezoekers laten kennismaken met ecologisch tuinieren en we willen onderstrepen dat groenten en fruit uit eigen tuin lekker en gezond is. Met de aanleg van het blote voeten pad en de doolhof biedt de Roode Schuur leuke spelelementen waar de zintuigen geprikkeld worden.

De tuinwerkgroep werkt zeer regelmatig in de tuin …. er is altijd wel werk te doen. Meestal is de groep enthousiaste vrijwilligers op dinsdagochtenddruk bezig …. het hele jaar door. Als u belangstelling hebt voor tuinieren, het gewoon eens wilt uitproberen of graag tuiniert dan bent u van harte welkom.  

De coördinator van de tuinwerkgroep is mevrouw Brigitte Hoogervorst;