Scholengroep

Welkom bij de scholengroep van IVN Zeewolde.

De scholengroep bestaat uit een aantal zeer actieve vrijwilligers. Zij staan iedere keer weer klaar om schoolkinderen in klassenverband te laten genieten van de natuur in hun leefomgeving.

Het jonge dorp Zeewolde in Flevoland is omgeven door een prachtige natuur. Er wonen in Zeewolde veel jonge gezinnen waarvan de meeste kinderen op een basisschool in Zeewolde zitten. Juist met deze groep kinderen houdt de scholenwerkgroep zich bezig.

Spelenderwijs worden kinderen door schoolgidsen geleerd wat de natuur allemaal te bieden heeft in hun eigen leefomgeving en hen respect voor de natuur bij te brengen. Via praktische natuurlessen worden verschillende onderwerpen onder de aandacht gebracht voor de groepen 1 tot en met groepen 8 van de basisscholen in Zeewolde.

Dit doen wij niet in de klas, wij gaan met de kinderen juist lekker naar buiten of bij slecht weer krijgen zij natuurles in de Roode Schuur. In de Roode Schuur kunnen de kinderen ook allerlei praktische onderzoekjes doen. Alle lesactiviteiten worden onder schooltijd gegeven. Uiteraard kan men ook een verzoek doen buiten schooltijd aan de slag te gaan. Dit wel tegen betaling.

De basisscholen kunnen zich voor een les opgeven via de digitale nme site

Vindt u het leuk om basisschoolleerlingen te begeleiden bij natuuractiviteiten? Lekker buiten te zijn? Genieten van de kinderen die weer voldaan richting school vertrekken? Aanmelding en nadere informatie is te verkrijgen bij de werkgroep coördinator.

De werkgroep coördinator is Jan Zuidberg.