Verenigingsnieuws

 

Over de ledenadminstratie

Lees hier meer over de mailing lijst en de regels bij het opzeggen van het lidmaatschap.

De volgende ledenvergadering

De volgende ledenvergadering wordt gehouden op dinsdag 4 april om 20:00. Op die vergadering bespreken we het afgelopen jaar en blikken we alvast vooruit naar 2024 om de jaarlijke waardingssubsidie van de gemeente zeker te stellen.

We zoeken een nieuwe penningmeester

Onze oproep van 13 september voor een nieuwe penningmeester heeft tot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. Gelukkig heeft Anke Matthijs de zaak weer opgepakt, maar dit is tijdelijk. Wel zijn we de werkzaamheden eenvoudiger aan het maken. De inning van de contributie gebeurt nu voor het allergrootste deel van de leden via het IVN; lokaal innen we alleen nog voor de 23 leden die louter lid zijn van de VNMW, onze 6 donateurs en ons een gastlid, in totaal nog 30 mensen. Ook doen we de papieren administratie de deur uit en houden we alles alleen nog digitaal bij. Hiermee is de klus weer een stuk overzichtelijker geworden.

We doen nogmaals een dringende oproep aan iedereen om te overwegen het penningmeesterschap op zich te nemen. Dat mag als volwaardig bestuurslid (gezellig), maar een functie op afstand buiten het bestuur kan natuurlijk ook. Als dit niet gaat lukken moeten we uiteindelijk uitbesteden aan een administratiekantoor, wat natuurlijk jaarlijks veel geld kost. Heb je interesse, meld je dan even op info@vnmw.nl en dan nemen wij contact met je op.

De winterwandeling op 8 januari 2023

Twaalf leden van de vereniging werden bij de start van de wandeling door de vereniging getracteerd op een kopje koffie bij De Engel aan de Markt. Bij prachtig weer begon daarna de wandeling, die via verschillende tuissendoor-paden naar Landgoed Sandenburg voerde. Bij de ingang van de “gele griend” werd even geknuffeld met de beer.

Met een rondje om Sandenburg kwamen we terug op de Langbroekerdijk en van daaruit liepen we door de velden terug om uit te komen bij De Jonge Graaf. Daar was niet alleen wat te drinken maar zeker ook wat te eten.

 

ALV en Planavond 1 november 2022

De ALV en Planavond werd gehouden op dinsdag 1 november 2022 in dorpshuis De Toekomst in Langbroek.

In het deel Planavond van de najaarsbijeenkomst  staan de plannen van de werkgroepen centraal. Gewoonlijk geven de coördinatoren dan een overzicht van hun plannen voor het komende jaar tijdens een presentatie. Dit is informatief, maar deze keer was het wat anders. Wat interactiever en met de focus op publieksactiviteiten, het verbinden met de samenleving en op activiteiten om de binding tussen werkgroepen onderling te versterken.

We zijn verhuisd.

Eind juli 2022 zijn we verhuisd van het Walplantsoen naar het Educatief Centrum op de Kinderboerderij De Vliert. Het Walplantsoen als adres vervalt. Het postadres van de vereninging wordt het adres van de secretaris. Zie contact

Jaarfeest

FOTO’S van de BBQ: Jaarfeest 2022

FOTO’S van De Blauwe Bever: 220604 Blauwe Bever

We hebben het twee achtereenvolgende jaren over moeten slaan maar in 2022 was het organiseren van een jaarfeest weer mogelijk. Op zaterdag 28 mei was er een barbecue en op zaterdag 4 juni een vaart met De Blauwe Bever. Alle leden waren welkom op één van deze dagen of op beide.

De barbecue werd gehouden op de Groenesteinhoeve, Langbroekerdijk A14 in Langbroek. Een prachtige locatie waar we een mooie binnenruimte, een overdekt terras en een compleet voetbalveld ter beschikking hadden.Er werd een mooie avondwandeling gemaakt naar het nabij gelegen hazelaarhakhout bos op Sandenburg. Na de koffie met appeltaart gingen de 35 deelnemers geleidelijk huiswaarts.

Met de Blauwe Bever voeren we met 44 deelnemers vanaf de Rijnkade in Rhenen naar de Jufferswaard tussen Renkum en de Rijn. Daar gingen we van boord en maakten we onder begeleiding van de 3 gidsen een mooie wandeling in het gebied. Het weer was ons deze middag goed gezind en mede daardoor ging iedereen na de terugvaart naar Rhenen heel tevreden weer aan wal.

Brigitte Vos en Hennie Hadderingh