Korte cursus ‘Duurzaamheid, natuur en milieu’

IVN Westerveld organiseert tweemaal per jaar een korte cursus over een bepaald onderwerp. Deze keer heeft de cursus als thema ‘Duurzaamheid, natuur en milieu’.

Iedereen kan deelnemen, ook als je geen lid bent van IVN.

Het is een cursus van vier avonden in de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord van 19.30 – 22.00 uur.

  • Op dinsdag 10 oktober is de eerste avond. Hans Dekker ecoloog, van de provincie Drenthe, houdt een verhaal over duurzaam natuurbeheer. Judith van den Berg, werkzaam bij Natuur- en Milieufederatie Drenthe, als  ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe over duurzamer leven en de voetafdruk.
    Hoe groot is jouw voetafdruk? We willen daar aandacht aan besteden op deze avond en de deelnemers vragen om de volgende test te doen. Op de site van de NMF Drenthe bij de kop ‘Zelf actief worden – meet je voetafdruk- doe de test- de Drentse Voetafdruk te meten. https://drentsevoetafdruk.nl/  Heel leuk en leerzaam om te doen.
  • Op donderdag 26 oktober vertelt Wilma Voortman van de kringloopwinkel Zwolle over recycling van allerlei materialen. Annemieke Hulser van het bedrijf Wolster te Havelte over haar bedrijf met duurzame kleding.
  • Op donderdag 9 november vertelt Bert Strijtveen over duurzaam bouwen en wonen in de nieuwe woonwijk Olstergaard te Olst, energiecoach Paul Tienkamp over energiebesparende maatregelen in bestaande woningen.
  • Op dinsdag 21 november vertelt boer Sil over zijn bedrijf en zijn visie over de verbouw van voedsel. Meten=weten over hun onderzoek en de impact van het gebruik van middelen door landbouw en particulieren.

Kosten gehele cursus incl. koffie/thee: € 30,- voor IVN leden en € 40,- voor niet leden.

Waar
Franse Binnentuin Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 15
8382CE Frederiksoord
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Kosten: Leden € 30,- en niet leden € 40,-
  • Aanmelden verplicht: Ja

Deel deze pagina