IVN West-Friesland sinds 1972

Op 16 maart 1972 is IVN West-Friesland gestart met natuurinformatie in cafetaria Het Streekbos bij Heleen en Theo Peerdeman. Inmiddels heeft onze afdeling al 12 jaar een thuis in het Streekbos Paviljoen en beheert het Ecoproject en sinds een jaar het Voedselbos.  Ook in het Egboetswater in Oostwoud is een klein bezoekerscentrum, het Egboetje genaamd met een prachtig terrein waar natuurexcursies worden gegeven.

Om bezoekers een beeld te geven van onze IVN- activiteiten is er in de Terpzaal boven in het Streekbos Paviljoen een foto overzicht tentoonstelling te zien t/m december van de 16 werkgroepen. Tijdens de openstelling op zondag te bezoeken in overleg met de gastvrouw in de ontvangstruimte beneden. Uiteraard zijn ze te zien als er activiteiten zoals lezingen, workshops en cursussen zijn.

Wat doet IVN West-Friesland allemaal?

Onze vrijwilligers zetten zich met aandacht en passie in voor natuureducatie aan scholen, kinderen en volwassenen. Anderen zorgen voor behoud van kwetsbare vogels, of bezoeken ouderen met natuurverhalen in woongroepen.

Er zijn verschillende werkgroepen die aan natuurbeheer en onderhoud doen, in het Ecoproject, Egboetsterrein en het Voedselbos De Haling. De Knotgroep knot in heel West-Friesland.

kievit marco van der lee

Twee werkgroepen inventariseren iedere maand het Streekbos en het Egboetsterrein. Het resultaat van hun jarenlange onderzoek is te vinden in de mappen in de ontvangstruimte over paddenstoelen, planten etc.

Steun onze natuuractiviteiten en word lid of doe mee!

ivn