Natuurkoffer voor ouderen in verzorgingstehuizen

p1050037_natuurkoffer_960x1280.jpgNatuuractiviteiten en natuurbeleving hebben een positieve invloed op gezondheid van ouderen. Daarom heeft de werkgroep Natuurkoffer van IVN West-Friesland voor ouderen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen de Natuurkoffer ontworpen Op aanvraag brengen ze hiermee de ‘natuur op bezoek’.
Leiding van verpleeg- en verzorgingstehuizen zijn lovend enthousiast over dit project. De inhoud is aangepast aan de seizoenen met foto’s en natuurlijk materiaal van buiten: bloemen, takken, geurige kruiden etc. Daarmee worden de zintuigen gestimuleerd en de herinneringen van vroeger komen vanzelf. Natuur van buiten naar binnen!

De activiteit duurt 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de aandacht van de groep en de omstandigheden. De prijs is € 45,00 voor een groep tot 10 personen en € 60,00 voor een groep tot ca. 30 personen.

Leiding van verpleeg- en verzorgingstehuizen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Ria de Graaf, 06 40392703 of natuurkoffer@ivn-westfriesland.nl

Contact & info: natuurkoffer@ivn-westfriesland.nl