KNNV 90 jaar

Walcheren 2 februari 2023

Symposium ‘90 jaar natuurstudie en natuurbescherming in Zeeland’

Onze bevriende natuurvereniging KNNV mag binnenkort een jubileum vieren en organiseert een mooi symposium op 15 april 2023 (11.00-16.00 uur). Dus hou alvast een plekje vrij in je agenda!

Negentig jaar geleden werden op Walcheren (juli 1932) en Zuid-Beveland (januari 1933) afdelingen werden opgericht van de (sinds 1951 Koninklijke) Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). In diezelfde tijd ontstonden op Walcheren, Schouwen en Zuid-Beveland ook afdelingen van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en in 1937 werd de stichting Het Zeeuwse Landschap opgericht. Deze gebeurtenissen markeren het begin van de moderne natuurstudie en natuurbescherming in Zeeland.

Alle reden dus om het 90-jarig bestaan van de KNNV in Zeeland aan te grijpen voor een jubileumsymposium. We mogen voor deze bijeenkomst gebruik maken van filmzaal van provincie Zeeland in het Middelburgse abdijcomplex en een keur van sprekers heeft zijn medewerking toegezegd. Het belooft een mooie dag te worden.

Reserveer 15 april dus in je agenda en verspreid dit bericht naar andere belangstellenden.

Het definitieve programma zal over enkele weken worden verspreid via de provinciale en lokale natuurverenigingen. De capaciteit van de zaal is beperkt tot 100 mensen en belangstellenden moeten zich dus te zijner tijd opgeven.

Het organisatiecomité

  • Justus van den Berg (KNNV Bevelanden)
  • Johan Eckhardt (KNNV Bevelanden)
  • Anton van Haperen (KNNV Walcheren)
  • Leo Volhoren (KNNV Walcheren)

Deel deze pagina