Excursies op aanvraag

De onderstaande excursies zijn op aanvraag voor groepen met maximaal 25 personen. De kosten zijn 40 euro per excursie.

Uw aanvraag kunt u richten aan het activiteiten@ivnwalcheren.nl.

Ontdek strand, duin en bosrand in Domburg

Strand bij Domburg

Onder begeleiding van de IVN-natuurgids, maakt u een rondgang over strand, duin en bosrand in Domburg om daarbij de natuur in al haar volheid te ervaren. Tijdens de wandeling wordt uitleg gegeven over het ontstaan en in stand houden van de zeewering en worden deelnemers aangemoedigd zelf te ontdekken wat er zoal te vinden is op het strand. Verder gaan we op zoek naar plant en dier in duin en bos.

Vertrek bij de opgang naar het strand ter hoogte van De Stenen Toko (fietsenrekken) aan het einde van de Badstraat te Domburg; duur ongeveer 1,5 uur. Voor rolstoel- gebruikers heeft de gids een aangepast programma.

Wandelingen Park Welgelegen te Serooskerke

Welgelegen

De wandeling begint in het mooie landschapspark van buitenplaats Welgelegen en volgt een deel van het Ommetje Serooskerke. Via de monumentale Johanneskerk en brandweerkazerne keren we terug naar de Parkingang aan de Oostkapelseweg. Serooskerke heeft cultureel historische facetten die belicht mogen worden, zoals de muntenvondst in 1966 en de brandweerkazerne. Een IVN-natuurgids vertelt u over de historie, de natuur op uw weg en in het voorjaar over de stinzeplanten in het park. Het park is aangelegd in de Engelse landschapsstijl en biedt een variëteit aan bomen en planten, karpers en verschillende soorten watervogels in de vijverpartij.

Vertrek vanaf de parkingang met de pilaren aan de Oostkapelseweg. Duur ca. 1,5 uur.

Rondje Veere

Veerse watergang

Deze fietsroute in het ook wat natuur betreft attractieve noordelijk deel van Walcheren, voert u vanuit het stadje Veere via de dorpen Vrouwenpolder en Gapinge langs het Veerse meer, de Noordzee en de verschillende Walcherse landschapstypen.

Vertrek vanaf de Campveerse Toren in Veere; duur 2,5 tot 3 uur. Om veiligheidsredenen is deelname mogelijk vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Wandeling Nollebos/Westduin bij Vlissingen

Nollebos

Hoe herstelt de natuur zich na de ingrepen ivm de Zwakke Schakel Nolledijk, wat is het gevolg van zoute kwel, welke vogels komen er in het bosachtige park voor? Vragen die u kwijt kunt bij de IVN-natuurgids tijdens de wandelingen door park en bos, op de dijk en misschien langs het strand.

Vertrek vanaf het Koopvaardijmonument van Wessel Couzijn op de Boulevard bij het Wooldhuis; duur ca 1,5 uur.

De boom die bindt

Seismolen Middelburg

Een ervaren IVN gids neemt  u mee op een wandeling langs de mooie bomen in de binnenstad van Middelburg op plaatsen waar u niet dagelijks loopt. De gids vertelt u over de bomen die u op uw wandeling tegenkomt. Over de Gingko bijvoorbeeld, de Vleugelnoot, Linde, Tulpenboom en Taxus (Venijnboom).

Vertrek vanaf de Markt vóór “De Drukkery”; duur ca. 1½ tot 2 uur.

Wandeling in park Toorenvliedt

U kunt  onder leiding van een IVN-natuurgids wandelen door het heringerichte park van debuitenplaats Toorenvliedt aan de Koudekerkseweg in Middelburg. Het gebouw dateert uit 1726; het park in de stijl van eind 18de eeuw, dat er ooit deel van uitmaakte, is wat natuur- en cultuurwaarde betreft van groot belang. In het park liggen ook bunkers uit de 2e W.O. Indien mogelijk wordt ook een bezoek gebracht aan de Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke die in het park gelegen is.

Vertrek vanaf de nieuwe ingang van het park aan de Koudekerkseweg;  duur 1½ tot 2 uur.