Langs monumentale bomen

Middelburg is een monumentenstad, maar niet alleen van stenen monumenten. In de binnenstad zijn ook veel monumentale bomen te vinden, zoals oude beuken, paardenkastanjes en de bekende, prachtige vleugelnoot om er maar een paar te noemen. Bomen zijn onmisbaar in een stad; ze bieden schaduw en verkoeling in de zomer, geven kleur en rust, vangen stof en uitlaatgassen op en voorzien ons van zuurstof. En sommige bomen al decennia- of eeuwenlang. Deze monumentale bomen hebben hun eigen geschiedenis en maken zó een stad interessant en levendig.

 

Bent u ook benieuwd naar het verhaal van deze bomen, ga dan eens mee met een excursie o.l.v. een IVN-natuurgids op één van de volgende data:

Datum Tijdstip
Zaterdag 25 maart 13.30 uur
Zaterdag 15 juli 13.30 uur
Zaterdag 2 september 13.30 uur

 

Het vertrekpunt voor de excursie is: vanaf de markt voor de “Drukkerij”, Middelburg. De wandeling zal ongeveer 1,5 duren.

Kijk ook eens bij de rondleiding “Natuur in de stenen stad” voor andere data van natuurexcursies door de binnenstad van Middelburg.

 

 

  • Kosten: Deelnemen kost volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis.                                                         Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina