Walcheren
IVN
Op
zaterdag02dec201710:00

Rondleiding Ter Hooge

Rondleiding buitenplaats Ter Hooge in Middelburg

De buitenplaats ligt aan de Koudekerkseweg in Middelburg; het kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van het kasteel dat daar al in de 15de eeuw is gebouwd. Het kasteel en de omliggende landerijen zijn ingebracht in een familiestichting, de Stichting Lynden ter Hooge.

Het is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Die stijl is herkenbaar aan mooie meanderende waterpartijen, hier en daar geaccidenteerd terrein, romantische slingerpaadjes en mooi zichtlijnen vanuit het kasteel. Een aantal jaren geleden is het gebied uitgebreid met schrale weitjes afgezet met o.a. Zeeuwse hagen, een aanwinst die je bij andere toegankelijke park/bosgebieden niet snel vindt.

Deze rondleidingen kunnen worden bijgewoond door maximaal 12 deelnemers. Dat houdt verband met de kwetsbaarheid van het gebied, de recreatiedruk mag daarom niet te zwaar zijn. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij “Pitteperk”.

Vanwege het beperkte aantal deelnemers is het noodzakelijk om u vooraf per e-mail aan te melden op: excursiesivnwalcheren@gmail.com.

Bij aanmelding geldt de volgorde van ontvangst. Zonder voorafgaande aanmelding is het niet mogelijk om aan de rondleiding deel te nemen.

Kosten: Volwassenen € 3.00; kinderen tot 12 jaar € 1.50. Kinderen onder de 6 jaar en leden IVN Walcheren gratis.

 

Algemene informatie

zaterdag 2 december 2017 - 10:00
Thema: "Winterse rust"
Locatie: 
Beeweg 21
4371 SB Middelburg
Nederland
Google Maps image