Het geheim van het Haringvliet

5.3 KM
Hellevoetsluis
(2)

ivn_route_app_vestingroute_het_geheim_van_het_haringvlietSamen met een doe-route voor de jeugd voert deze wandeling over de groene vestingwallen van Hellevoetsluis. Terwijl de kinderen de opdrachten uitvoeren en op zoek gaan naar letters die een geheim ontsluieren, geeft deze IVN route de begeleiders extra informatie over de historie van Hellevoetsluis als vestinghaven en de natuur op en rond de vestingwallen, wat ook de kinderen tot hun verbeelding zal spreken.

Het vouwblad voor de kinderen met de spannende titel ‘Het Geheim van het Haringvliet’ waarin de route en opdrachten staan, is te verkrijgen bij Camping ’t Weergors, Bezoek Hellevoetsluis, De Buffel, Fortresse Holland (Droogdok) en Stichting Verdedigingswerken.

Natuurlijk is de wandeling ook zonder doe opdrachten zeer de moeite waard. Loop over de oude wallen met hun karakteristieke vormen, geniet van het groen en kom van alles te weten over de rijke maritieme historie van Hellevoetsluis

De wandeling start bij Camping ’t Weergors, dat is handig voor degenen die kinderen begeleiden bij het zoeken naar ‘Het Geheim van het Haringvliet’, maar voor enkel de wandeling kun je op elk punt van de route instappen.

We wensen je een fijne en leerzame wandeling!

Deze route is tot stand gekomen door vrijwilligers van IVN Voorne-Putten Rozenburg, met medewerking van Camping ’t Weergors en de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis.

Heb je opmerkingen over deze route? Stuur een mail naar
ivn.voorneputtenrozenburg@gmail.com

Locatie

Startplaats: Zuiddijk 2 3221 LJ Hellevoetsluis
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina