Haringvlietprogramma

In opdracht van het Wereld Natuur Fonds heeft ARK Natuurontwikkeling voor basisschoolkinderen een veldlesproject “Op speurtocht langs het Haringvliet” ontwikkeld.

Het gebied dat ARK hiervoor uitgekozen heeft is het strandje nabij het Quackgors, waar kleine baaien zijn en kinderen zich zowel in de duinen als in de bomen kunnen uitleven. Maar vooral ook op zoek gaan: visjes vangen, insecten bekijken onder de loep, planten en vogels ontdekken. Een kunstwerk maken van dingen die je met het strandjutten vindt en van de mooiste schelpen.

ARK Natuurontwikkeling heeft in de zomer van 2022 het stokje aan IVN Voorne-Putten Rozenburg overgedragen. Sinds die tijd verzorgt een enthousiast team IVN vrijwilligers een educatief programma voor bovenbouwleerlingen van basisscholen uit Hellevoetsluis en omgeving.

Het team van IVN begeleidt de kinderen met lessen over de bijzondere natuur van het Haringvliet, waarbij de kinderen vooral ook zelf van alles beleven en ontdekken in die natuur.

Wil je meehelpen bij dit project of als basisschool meedoen? Of wil je eerst meer informatie? Meld je aan via ons mailadres ivn.voorneputtenrozenburg@gmail.com

Meer over het Haringvlietproject vind je hier op de website van ARK

haringvliet_project_1