Vooraankondiging Klimaatcursus Klimaat en duurzaamheid

Vooraankondiging Klimaatcursus

Vecht en Plassengebied 21 december 2021

Een groepje IVN’ers van onze afdeling is nu bezig met de voorbereidingen voor het geven van de klimaatcursus zoals die door het Landelijk IVN bureau is ontwikkeld. Zoals het er nu naar uitziet, zal deze cursus gedurende 5 avonden en 2 excursies worden gegeven en zal starten half maart en eindigen begin juni. Eind januari zal de precieze informatie op de website van Vecht en plassengebied komen te staan. Dus als je interesse hebt in deze cursus: houd dan de website in de gaten!

► De groene verandering begint bij jou!

Benieuwd naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken? Dan is de klimaatcursus zeker iets voor jou! In deze IVN Klimaatcursus plaatsen we klimaatverandering in een breed perspectief en leggen we verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. We gaan in op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en kijken naar de wisselwerking tussen menselijk handelen en deze veranderingen.

► Vergroen je Leefplek!

Naast informeren heeft deze cursus ook het doel om mensen handvatten te bieden om zelf in actie te komen om je directe leefomgeving te verduurzamen en te vergroenen. Met kennis over je ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid ga je zelf aan de slag met een actieplan.

► Meer weten?

Stuur dan een e-mail met je vraag naar: klimaatcursus@outlook.com

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina