Burgemeester bezoekt voedselbos als parel van Stichtse Vecht Tuin en moestuin

Burgemeester Ap Reinders bezoekt ons voedselbos als parel van Stichtse Vecht

Vecht en Plassengebied 15 september 2022

 

Vorig jaar bestond de gemeente Stichtse Vecht 10 jaar. In het kader daarvan mochten inwoners een pareltje van Stichtse Vecht indienen bij de gemeente. Elke Rabé en Marijke Zoetelief van onze afdeling dienden het Voedselbos Oostwaard bij Maarssen in. En het voedselbos werd een van de pareltjes van Stichtse Vecht! Burgemeester Ap Reinders bracht een bezoek aan alle pareltjes, waaronder het voedselbos.

Op 7 september bezocht de burgemeester het voedselbos. Het werd een echte natuurbelevingstocht waarbij zien, ruiken en proeven belangrijk waren. In dit unieke zeven jaar oude voedselbos staan bomen en struiken afkomstig vanuit gebieden op dezelfde noorder breedtegraad. De eetbare bloemen, bladeren, zaden, vruchten, noten of hout uit het voedselbos kunnen gebruikt worden voor de bereiding van verschillende gerechten.

Al je zintuigen gebruiken

Er ging een wereld open voor de burgemeester. De nashipeer en de duindoornbes waren heel smakelijk en toen hij de gekneusde zaden van de gewone berenklauw rook (niet de reuzebereklauw!), bleek dit heel lekker naar sinaasappel te ruiken. ‘Het was niet wat het leek; je zintuigen nemen een loopje met je!’ Deze zaden gingen samen met bosmunt en andere kruiden en bessen in de ketel voor de wildpluk thee, waar iedereen bij terugkomst van van genoot.

Boomtoppen spiegelen

Ontdek meer over

Deel deze pagina