Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Natuurcursus

Een natuurcursus bestaat uit vijf onderwerpen of thema's. U volgt voor elk thema een theorieavond op dinsdagen. Op zaterdagen volgt een natuurexcursie waarin het behandelde onderwerp centraal staat. 

De lesavonden zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.45 uur. De eerstvolgende zaterdag om 10.00 uur is de bijbehorende excursie. De plaats van de excursie wordt bekend gemaakt op de cursusavond en is over het algemeen in de regio. Cursuslocatie is ‘de Open Hof’ bij de Gereformeerde kerk in Maarssen-dorp (Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen).

Het programma van de najaarscursus start op 19 september en ziet er als volgt uit:

Onderwerp Cursusavond (dinsdag) Excursie (zaterdag

Determinatie van wilde planten (Jasper Willemsen)

19 september

23 september

Voedselbos en biodiversiteit (Jan Degenaar) N.v.t.

7 oktober (van 10.00 – 13.00 uur)

Paddenstoelen (Hanni Meulemans) 24 oktober 28 oktober
Von Gimborn Arboretum (‘Bomenmuseum’) (gids van het Arboretum) N.v.t. 11 november
Tuinvogels (Theo van Schie) 21 november 25 november

De cursusprijs bedraagt € 40,- voor IVN-leden ( u dient 1 jaar lid te zijn) en € 50,- voor niet-leden. U kunt zich tot en met 10 september aanmelden bij Inez Kollaard. Telefonisch opgeven is ook  mogelijk, via 0294-231768.  U kunt hier ook terecht met vragen over de natuurcursus. Na opgave ontvangt u nader bericht over de cursus en wijze van betaling.

Wilt u goed op de hoogte blijven? U kunt zich hier aanmelden als u per excursie de aankondigingen (in de vorm van persberichten) en nieuws over de eerstvolgende natuurcursus wilt ontvangen. De persberichten worden dan vanaf 3 weken voor aanvang van de excursie aan u toegestuurd.