IVN Natuuretmaal bij schapenboerderij Vredegoed

Een leuke vakantieactiviteit voor gezinnen (of grootouder met kleinkind) op 12 augustus van 14.00 uur tot de volgende dag 14.00 uur op schapen- en museumboerderij Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven. Een 24-uurs natuurevenement georganiseerd door gidsen van IVN Natuureducatie.

Programma
We gaan spannende natuuractiviteiten doen zoals poolstokspringen, natuurkunstwerken maken en met schepnetten waterbeestjes vangen in de sloot. Verder een workshop eten uit de natuur waarbij we zelf kruidenthee en kruidenboter m gaan maken. We gaan ‘s avonds na het kampvuur met spannende verhalen, vleermuizen, bosuilen en nachtvlinders spotten. Ook gaan we muziek maken met elementen uit de natuur en met mogelijk eigen instrumenten.

De volgende ochtend op pad met boer Bert voor een weidetocht en allerlei Scharrelkids natuurbelevingsactiviteiten doen en kleien met echte Vechtse rivierklei. Tussen alle spannende activiteiten door, slapen we onder de kapschuur van de boerderij, met een slaapzak op een uitgerolde hooibaal of anders in een tentje.

Kosten, aanmelding en wat mee te nemen
De kosten zijn 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor de kinderen. Voor drinken wordt gezorgd: thee, koffie, limonade en zelfs wat wijn en bier. Wij zorgen ook voor brood om af te bakken boven het kampvuur en (vega)knakworstjes. Ouders hoeven alleen wat mee te nemen voor het gezamenlijk buffet, bv een salade, rauwkost, tapas of een hartige taart. Voor het ontbijt zorgen wij voor brood. Als iedereen ook wat beleg mee neemt, dan komt het helemaal goed. Verder een slaapzak, tandenborstel, handdoek en droge kleren meenemen. Elk kind zal minimaal een ouder of grootouder mee moeten nemen. Als je niet wilt blijven slapen, kan ook evt. alleen de activiteiten meemaken.

Opgave verplicht (vol=vol)

Waar
Streekmuseum Vredegoed
Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 15 voor volwassenen en € 5 voor de kinderen
  • Aanmelden verplicht: Ja

Werkgroep Jeugd & Scharrelkids

Anina Jonkers en Marijke Zoetelief

Ontdek meer over

Deel deze pagina