Vecht en Plassengebied
Kind & Natuur
Vanaf
zaterdag13aug202214:00

IVN Natuuretmaal

Spannend natuurfestijn voor kinderen en (groot)ouders

Een leuke vakantieactiviteit voor gezinnen op zaterdag 13 aug. van 14.00 uur tot de volgende dag 14.00 uur op schapen- en museumboerderij Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven. Een 24-uurs natuurevenement met natuurgidsen van het IVN. 

We gaan spannende natuuractiviteiten doen zoals poolstokspringen, natuurkunstwerken maken, kleien en met schepnetten waterbeestjes vangen in de sloot. Verder een workshop eten uit de natuur waarbij we zelf kruidenthee en kruidenboter m gaan maken. We gaan ‘s avonds na het kampvuur, met spannende verhalen, vleermuizen, bosuilen en nachtvlinders spotten.

Natuursoep makenDe volgende ochtend op pad met de boer voor een weidetocht en allerlei Scharrelkids natuurbelevingsactiviteiten doen. Tussen alle spannende activiteiten door slapen we onder de kapschuur van de boerderij, met een slaapzak op een uitgerolde hooibaal of anders in een tentje. 

Gezelligheid troef!

► Aanmelding en kosten

  • Opgave verplicht (vol=vol) bij Kees: c.l.g.vollering@hccnet.nl
  • De kosten zijn 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor de kinderen.
  • Voor drinken wordt gezorgd: thee, koffie, limonade en zelfs wat wijn en bier. Wij zorgen ook voor brood om af te bakken boven het kampvuur en (vega)knakworstjes.

  • Ouders hoeven alleen wat mee te nemen voor het gezamenlijk buffet, bv een salade, rouwkost, tapas of een hartige taart.  Voor het ontbijt zorgen wij voor brood. Als iedereen ook wat beleg mee neemt, dan komt het helemaal goed.

  • Vergeet vooral niet je slaapzak, tandenborstel, handdoek en droge kleren mee te nemen. Blijven slapen is natuurlijk niet verplicht; je kan ook alleen de activiteiten meemaken..

  • Elk kind zal minimaal één ouder of grootouder mee moeten nemen.

  • Voor extra informatie bel even met Marijke Zoetelief 0628265081
     

Activiteit in samenwerking met Streekmuseum Vredegoed

Algemene informatie

zaterdag 13 augustus 2022 - 14:00 tot zondag 14 augustus 2022 - 14:00
Locatie: 
Museumboerderij Vredegoed
Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven
Nederland
Extra Informatie: 

⋆ Streekmuseum Vredegoed is goed te bereiken met de fiets, het museum is vlakbij “Fietsknooppunt 48” en voor auto’s is er een parkeerplaats beschikbaar.

Contactpersoon: 
Google Maps image