Laatste Nieuwsbrief

IVN-wandeling Gorp de Leij

Zondag 27 november van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De wandeling Gorp de Leij start op de parkeerplaats van horecagelegenheid “De Nieuwe Hoef”. Vanaf hier nemen de gidsen van IVN-Tilburg u graag mee over een juweel van een natuurgebied.

Gorp de Leij is een verborgen parel tussen landgoederen waar een meanderende bosbeek je meeneemt langs de diverse natuur- en leefgebieden van de bosbewoners. Veel leven van of naast de beek, zoals de IJsvogel. Daarnaast kent het gebied een rijke geschiedenis waarvan nog diverse dingen terug te vinden zijn, zowel boven als onder grond. 

Nieuwsgierig geworden? Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

------------------------------------

UN BIETJE GROENE WINTERMARKT

in Tilburg Zuid op zondag 11 december

Tilburg - Altijd al willen weten wat er van Ut Rooie Bietje is geworden? De 17 ondernemers die sinds 2 jaar de boel laten groeien en bloeien op wat nu Un Bietje Groen is, nodigen je uit om te komen kijken, luisteren en proeven. Tijdens deze gezellige Wintermarkt in warme sferen zijn er verrassende kraampjes, leuke lichtjes, een gezellig kampvuur en veel ideeën om je ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Kinderen mogen gratis broodjes bakken, er is een kleding- en boekenruil (neem vooral ook wat mee!), er zijn smakelijke hapjes, lokale producten en bijzondere recepten, er is informatie over toffe tuinen en het hergebruik van materialen van o.a. hout, textiel en zilver. Door de middag heen zijn er verschillende kleine workshops waar je spontaan kan aanhaken. 

Ensemble d’O en ondernemers zorgen voor een akoestische muzikale beleving. Bezoekers met instrument zijn ook welkom om zich bij het kampvuur te scharen.
Alle informatie en het programma is te vinden op de Facebookpagina van Un Bietje Groen.
Jong en oud is welkom om elkaar te ontmoeten, te lachen te eten, te drinken en te genieten.
De Wintermarkt is gratis en open tussen 14:00-19:00.  
Kom vooral met de fiets omdat er beperkt parkeergelegenheid is. Buslijn 141 stopt vlakbij.

un bietje--------------------------

Tilburgs boscafé