Vroegevogelwandeling Vogels

Vroegevogelwandeling

Son en Breugel 10 april 2021

vroege vogelsHet mag best een traditie worden genoemd: IVN Son en Breugel organiseert al sinds 1983 ieder jaar op Koningsdag / Koninginnedag een wandeling, die zelfs begint voordat de vroegste vogels nog maar wakker worden. Om 5 uur ’s morgens verzamelen, en dan fietsen naar het startpunt, en gaan wandelen als het nog donker is. Luisteren naar de vogels die één voor één wakker worden en hun eigen lied gaan fluiten.

Vroege Vogels SlootZien dat het langzaamaan lichter wordt. De grijze wereld die beetje bij beetje in een kleurrijke natuur verandert. En op koningsdag rond kwart over zes de zon op zien komen. Voelen dat het nog steeds even af blijft koelen, maar toch de warme zonnestralen op je gezicht die lokaal een verwarmend gevoel geven.

Helaas is de wandeling in 2020 door de Corona-crisis niet doorgegaan. En ook 2021 is het maar de vraag of deze wandeling georganiseerd kan worden. Om toch het vroege-vogel-gevoel te blijven houden is de wandeling hier beschreven, zodat je hem zelf ook kunt lopen, op een dag en een tijdstip dat voor ieder het beste uitkomt.

Voor een gedetailleerde beschrijving zie hier: vroegevogelwandeling.pdf de route kaart en download naar jouw telefoon of GPS vind je hier

Ontdek meer over

Deel deze pagina