Lopen langs het groene verbindingslint op Rotterdam-Zuid

Aan de randen van Groot-IJsselmonde zijn bermen die gefaseerd gemaaid worden. Daardoor krijgen insecten (en planten) de kans zich voort te planten (uit te zaaien). De bermen vormen een groen verbindingslint op Rotterdam-zuid.

In deze bermen kom je een diversiteit aan flora en fauna tegen. Elk seizoen zie je de vegetatie veranderen en kom je verschillende soorten dieren tegen. Met deze wandeling, startend vlakbij treinstation Lombardijen, gaan we de bermen bekijken. Het kan heel verrassend zijn wat er op je pad komt tijdens deze wandeling. Afhankelijk van het weer zullen er vlinders en bijen te zien zijn. We besteden ook aandacht aan de planten in de berm, want die vormen immers de voedselbron voor de imago’s (volwassen insecten) en leveren de afzetplek voor eitjes.

Deelname is gratis. Trek wel stevige wandelschoenen aan.

Voor de veiligheid lopen we langs de bermen van fiets- en voetpaden, niet van de autowegen.

De groepsgrootte wordt beperkt en daarom is inschrijving vooraf verplicht, via ivnrotterdam@gmail.com

 

Verzamellocatie: NS Station Lombardijen uitgang Maasstad Ziekenhuis, aan de kant van de school Guido de Bres, op de Zuidkreek.

 

Bereikbaarheid met OV (zie ook omleidingen vanwege herinrichting Roseknoop op website RET https://www.ret.nl/home/reizen/roseknoop.html)
– met trein: halte NS Station Rotterdam Lombardijen.
– met RET tramlijn 2 halte Station Lombardijen.
– met RET buslijn 70 halte Station Lombardijen.

Waar
Zuidkreek Rotterdam Lombardijen
Zuidkreek
Rotterdam
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina