Werkgroepen

Rotterdam e.o is onderzoekend en actief met meerdere werkgroepen.

ZELF ACTIEF WORDEN?

Wilt u meehelpen in één van onze werkgroepen, neemt u dan contact op met de betreffende coördinator of contactpersoon.

De Wandelwerkgroep organiseert iedere maand een wandeling voor leden en donateurs van de afdeling IVN Rotterdam e.o.. Wil je meelopen en ben je (nog) geen lid, meld je dan gerust aan bij een van de coördinatoren. Je bent van harte welkom om een keer mee te wandelen.

 

Wat

Het uitgangspunt is met elkaar een wandeling te maken in de natuur: een bos, landgoederen, parken, duinen; ook in steden is verrassend veel natuur te vinden. Al wandelend beleven we de natuur én cultuur om ons heen. Het verschil met een IVN-natuurexcursie is dat bij onze wandelingen geen Natuurgids is. Er wordt dus in principe doorgelopen; wel wordt zo nu en dan een ogenblikje stilgestaan om een leuke waarneming met elkaar te delen.

 

Hoe en waar

De wandelingen zijn 10-12 km lang. We reizen gezamenlijk af naar het startpunt van een wandeling, altijd met het openbaar vervoer. De locaties liggen over het algemeen binnen Zuid-Holland, soms gaan we iets verder weg. De reistijd bedraagt max. 1 tot 1,5 uur. Bij een wat verder gelegen bestemming kan een wandeling totaal anderhalf dagdeel in beslag nemen. In de verslagen gepubliceerd op deze site (onder kopje Actief010) kun je lezen waar we de afgelopen jaren geweest zijn.

Bij het uitzoeken van de wandeling en bepalen van de route houden we rekening met het seizoen, de begaanbaarheid van de paden en horeca onderweg. Onderweg houden we een koffie/thee-stop en een middagpauze, voor het nuttigen van een zelf meegenomen lunch (en een sanitaire stop).

 

Wanneer

De wandelingen worden ruim van tevoren aangekondigd op deze website onder het kopje Activiteiten, in ons afdelingsblad Klimop, op Facebook en in de email-Nieuwsbrief die naar leden, donateurs en geïnteresseerden maandelijks wordt toegestuurd.

Wanneer door onvoorziene omstandigheden (weer, OV) een wandeling gecancelled moet worden, stellen de coördinatoren degenen die regelmatig meewandelen per e-mail op de hoogte; ook op de website worden de wijzigingen gepubliceerd (onder Activiteiten).

Lenie en Anita

Coördinatoren:

Lenie Lenie (links)
tel. 06-44593991
email lenielelie@outlook.com

Anita van Keulen (rechts)
tel. 06-14986138
email anitavankeulen@upcmail.nl

Een groep vrijwilligers houdt zich bezig met het plaatsen en onderhouden van meer dan 100 nestkasten in het Kralingse Bos en de begraafplaats Oud Kralingen. Holenbroeders en vleermuizen krijgen zo de gelegenheid om hun jongen groot te brengen.
Contactpersonen: Ellen en Jaap Weerdmeester, tel. 010-4676607
 

De leden van deze werkgroep gaan onder andere op stap met de Natuurkoffer en brengen de natuur in huis bij ouderen, in verzorgings- en verpleeghuizen.
Contactpersoon: Liesbeth den Haan, tel. 06-47046122
 

 

Voor andere vragen, zie contactgegevens op onze contactpagina.