Amfibiën en reptielen

Verslag De Natuurtalenten 2 Maart

Rijssen Enter 2 maart 2024

Zaterdagmorgen 2 maart, rond 9.00u: het was ietsje fris maar de zon scheen heerlijk!
Hopelijk het begin van een zonnig voorjaar! Het was in ieder geval een zonnige start van weer een bijeenkomst van de Natuurtalenten.
Al voor 9.00u waren de eerste kinderen aanwezig. Iedereen was enthousiast om te starten. Dat deden we deze keer boven, in de Hobbyboerderieje. Daar werd tekst en uitleg gegeven voor we op pad gingen. De uitleg ging over de paddentrek en daarna gingen we zelf daadwerkelijk op pad. Op pad naar Holten waar al 20 jaar de padden na de winter geholpen worden om het water te bereiken.

De paddentrek was al best behoorlijk op gang gekomen. Doordat het de afgelopen dagen in de avond en nacht wat kouder was, was de paddentrek nu even iets minder. Dat betekende geen volle emmers met padden, kikkers of salamanders maar ze waren er wel degelijk.
Na het tellen konden we de padden, een paar kikkers en een aantal salamanders de oversteek naar het water helpen maken.

De padden, kikkers en salamanders konden hun ding gaan doen (zorgen voor voortplanting), wij gingen weer verder op pad. Aan de rand van de Sallandse heuvelrug hielden we pauze en namen we vast een voorschot op NL Doet en Nederland Schoon. We gingen zwerfafval verzamelen. In korte tijd verzamelden we (eigenlijk helaas!) behoorlijk wat zwerfafval.

Het was heerlijk om buiten te zijn, de tijd vloog voorbij. Rond kwart voor twaalf gingen we weer terug naar de Hobbyboerderieje. Daar sloten we deze leuke ochtend af met een ijskoude lekkernij: een ijsje van de deze ochtend geopende ijssalon ‘Otter ijs en chocolade’.

Wil je meer weten over de Natuurtalenten of meehelpen als vrijwilliger, stuur dan een mail naar ivn.rijssenenter@gmail.com

 

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina