Excursie Paddenstoelen 28 oktober 2023

Paddenstoelenexcursie zaterdag 28 oktober 2023

De geplande paddenstoelexcursie op zaterdag 30 september werd vanwege het gebrek aan paddenstoelen, vanwege de droogte,  verplaatst naar zaterdag 28 oktober.

Het bleek een goede beslissing te zijn want in oktober viel er genoeg regen om de paddenstoelen de grond uit te laten schieten!

Op zaterdagmiddag 28 oktober werkten de weergoden ook mee en konden een 30-tal deelnemers volop genieten van allerlei soorten paddenstoelen in de omgeving van dagcamping de Borkeld  en de schaapskooi.

Onder leiding van de IVN-gidsen Anny en Ineke vertrokken er 2 groepen het bos in om alle vormen en kleuren waarin paddenstoelen verschijnen te bewonderen.

Van kleine miezerige paddenstoeltjes op een dennenkegeltje tot grote trommelstokken waaruit de parasolzwammen ontstaan.

Van paddenstoelen met een gekleurde hoed tot aardsterren, gevuld met duizenden sporen.

Dit alles door de gidsen aangevuld met allerlei weetjes en leuke details bijv. de doorgesneden duivelseieren van de grote stinkzwam.

Aan het einde van de excursie ging bijna iedereen mee naar de informatie boerderij ’n Witten waar de koffie, thee en limonade klaar stond.

Mede dank zij de gidsen, afkomstig van IVN- Hellendoorn-Nijverdal, kunnen we terugzien op een geslaagde paddenstoelenexcursie 2023

Foto’s

Gekraagde aardster – Roodgerande houtzwam – Plooivoetstuifzwam – Roodporiehoutzwam – Grote stinkzwam + doorgesneden duivelsei

Grote parasolzwam – Helmmycena’s – Koningsmantel