Fotosafari: Herfst in het bos

Natuurfotograferen op Landgoed ‘Het Lankheet’
Voor leden van IVN en de KNNV afdelingen Oost-Achterhoek

Zaterdag 7 oktober 2023

 een activiteit van
De Natuurkiekers

Aanvangstijd: 09:00 uur
Eindtijd: 11:30 uur
Locatie: Haaksbergen – De exacte verzamellocatie en extra info ontvang je na aanmelding, via de mail
Deelnemers: maximaal 15 deelnemende leden van het IVN of de KNNV afdelingen Oost-Achterhoek
Kennisavond: de volgende kennisavond is op 30 november. Alle deelnemers aan de fotosafari’s van de afgelopen maanden kunnen foto’s insturen die we met elkaar gaan bekijken tijdens deze avond.

Fotogeniek

De herfst is zeer fotogeniek met het kleuren van de bossen en de paddenstoelen die uit te grond schieten. Hier gaan we met elkaar van genieten op Landgoed ‘Het Lankheet’, iets ten zuiden van Haaksbergen. Dit familiegoed is ca. 500 hectare groot en kent een afwisseling van bos, landbouw, heide en vennen. De bossen van het landgoed zijn bekend onder de namen Hoonesbos, Assinkbos en Lankheterbos. We vinden hier bomen van meer dan 150 jaar oud. De Buurserbeek loopt door het gebied, met haar natuurlijke oevers. Reken dus op mooie fotogenieke landschappen, waterpartijen en doorkijkjes.

Ook is er een ‘bos van de toekomst’ aangelegd, waar bezoekers kunnen zien hoe het bos verandert als gevolg van klimaatverandering. Misschien wel een onderwerp voor documentaire fotografie? Het verhaal vertellen door middel van foto’s. Zeker niet gemakkelijk, maar het kan een mooie uitdaging zijn voor de fotografen onder ons die iets nieuws willen uitproberen.

Zoals gebruikelijk, gaan we tijdens deze fotosafari gezamenlijk op pad om foto’s te maken van wat ons ter plekke inspireert. Het is geen georganiseerde wandeling en ook geen fotoworkshop. Je gaat zelfstandig, maar samen met mede foto-enthousiastelingen, aan de slag met fotograferen. Hierbij inspireren we elkaar door kennis te delen over fotografie en de natuur. Meld je van tevoren aan door een mailtje te sturen naar natuurkiekers.achterhoek@gmail.com. Er is plek voor 15 deelnemer dus wees er snel bij!
 

Meld je van tevoren aan via email

Aanmelden
 

  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina