Fotosafari: Grazers bij zonsondergang

Natuurfotograferen op Landgoed Ampsenfoto: Jonah Heidweiler

Zaterdag 11 november 2023

 een activiteit van
De Natuurkiekers

 
Aanvang:15:00 uur
Eindtijd:17:30 uur
Locatie:Lochem – De exacte verzamellocatie en extra info ontvang je na aanmelding, via de mail
Deelname:alleen toegankelijk voor leden van IVN en KNNV afdelingen Oost-Achterhoek (max. 15 deelnemers)
Aanmelden:ja, via email – uiterlijk 2 dagen van tevoren

Kennis-
avond:
de volgende kennisavond is op 30 november a.s. Alle deelnemers aan de fotosafari’s van de afgelopen maanden kunnen foto’s insturen die we met elkaar gaan bekijken tijdens deze avond.

Landgoed Ampsen, Lochem

Voor deze fotosafari hebben we gekozen voor Landgoed Ampsen, iets ten noorden van Lochem. Een gebied van 680 hectare met een kasteel en een prachtige verzameling aan lanen die door een stervormige uitwaaiering voor de naam Sterrenbos hebben gezorgd. Het afwisselende landschap leidt ons door bossen, akkertjes, grasland en heideveldjes. We kunnen er reeën, hazen, misschien vossen spotten.

Er graast zelfs een kudde moeflons op het Landgoed, die we heel misschien tegen komen. De moeflons behoren tot de familie van de holhoornigen. Het zijn kleine wilde schapen die in Nederland in de 18de eeuw zijn geïntroduceerd voor de jacht. Ze worden dus beschouwd als exoten. De soort komt van oorsprong voor in hellingbossen, bergweiden en rotsachtige gebergten. Daar waar hij is uitgezet, komt hij voor in open landschappen zoals heiden en zandverstuivingen en lichte bossen met open plekken.

Het is natuurlijk geen zekerheid dat dit gaat lukken. Daarom vinden we op het Landgoed zeker ook fotogenieke vergezichten in herfstkleur, paddenstoelen of solitaire bomen in schemerlicht.

Zoals gebruikelijk, gaan we tijdens deze fotosafari gezamenlijk op pad om foto’s te maken van wat ons ter plekke inspireert. Het is geen georganiseerde wandeling en ook geen fotoworkshop. Je gaat zelfstandig, maar samen met mede foto-enthousiastelingen, aan de slag met fotograferen. Hierbij inspireren we elkaar door kennis te delen over fotografie en de natuur. Meld je van tevoren aan door een mailtje te sturen naar natuurkiekers.achterhoek@gmail.com. Er is plek voor 15 deelnemer dus wees er snel bij!

 
Meld je van tevoren aan via email

Aanmelden
 

  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina