Landschap

‘Natuurwandeling met Snert’ in de Mortelen

Oirschot 26 december 2023

Beste natuurliefhebbers,

Zondag, 17 december, heb ik samen met bijna 20 andere natuurliefhebbers deelgenomen aan de ‘Natuurwandeling met snert’ door de Mortelen. De wandeling door dit prachtige coulissenlandschap was georganiseerd door onze natuurgidsen in opleiding  Marike Arents, Alexander van Andel en Theo Zweekhorst.

Om half tien ‘s ochtends verzamelden we bij het startpunt, klaar voor een actieve ochtend in de buitenlucht. De wandeling duurde in totaal ruim twee uur. Verschillende keren stopten we om de prachtige omgeving te bewonderen en te luisteren naar de verhalen en toelichtingen van Marike, Alexander en Theo. Met passie deelden ze hun kennis en brachten ze het landschap tot leven. Thema van de dag was ‘water’. We leerden over de strijd om water tussen landgoed Velder en Heerenbeek, de Velderse wal, het imposante landhuis Heerenbeek, de functie van de rabatten, de lemige bodemsamenstelling en natuurlijk alles rondom de flora en fauna.

Na deze actieve ochtend was het tijd voor ontspanning en gezelligheid. Bij Herberg De Vrolijke Jager konden we genieten van een kom heerlijke snert, perfect passend bij de winterse sfeer.

Kortom. We samen een onvergetelijke dag beleefd. De combinatie van actief bezig zijn in de natuur, kennis opdoen en afsluiten met een smakelijke kom snert maakte deze zondagochtend tot een geslaagd evenement. Zeker voor herhaling vatbaar!

Frans van Boekhold

Ontdek meer over

Deel deze pagina