Bomenwandeling-FvB-Oirschot

10 mei: Opening van de hernieuwde “Bomenwandeling door Oirschot Centrum”

Oirschot 5 mei 2023

IVN Oirschot heeft onlangs de derde druk van het boekje “Bomenwandeling door Oirschot Centrum” uitgebracht. De wandeling is deels aangepast en heeft een vernieuwde route. In samenwerking met de gemeente Oirschot worden bij twintig bijzondere bomen in Oirschot paaltjes geplaatst met de Nederlandse en botanische naam van de boom, samen met een QR-code die verwijst naar de website van IVN Oirschot met meer informatie over de betreffende boomsoort.

De nieuwe route wordt op woensdagmiddag 10 mei om 14:45 uur officieel geopend bij de loopbrug aan de Kanaalzone tegenover Parallelweg 3. Hierbij zullen de burgemeester én de jeugdburgemeester aanwezig zijn. Zo ook verteller René Zeebregts, Jeugd-ivn en vele anderen.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de opening bij te wonen.

Het doel van het uitbrengen van het boekje en het plaatsen van de paaltjes met QR-codes is om aandacht te vragen voor het belang van bomen. Bomen zijn van vitaal belang voor ons leefmilieu. Ze produceren zuurstof, nemen CO2 op en dragen zo bij aan het reguleren van het klimaat. Bomen bieden schaduw en verkoeling, vormen de natuurlijke leefomgeving voor dieren, verminderen de bodemerosie en verhogen de luchtkwaliteit. Bovendien zijn bomen ook nog eens prachtig om naar te kijken.

Voor de bomen in de gemeente Oirschot is 2023 een belangrijk jaar, omdat er gestart wordt met het ontwikkelen van een Oirschots Bomenbeleid en het op basis daarvan ontwikkelen van een nieuwe bomenverordening. De bomenwandeling is niet alleen een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin, maar kan ook bijdragen aan het vergroten van de kennis over en het bewustzijn van de natuur en het milieu. Het vernieuwde routeboekje is verkrijgbaar bij IVN Oirschot en bij Visit Oirschot.

Deel deze pagina