Voor de jeugd: Slootjesdag bij educatieve viskwekerij De Stroom te Spoordonk

Zaterdag 10 Juni is het nationale slootjesdag. IVN Oirschot doet hier ook aan mee en heet iedereen, maar met name kinderen, op die dag van harte welkom bij deze bijzondere doe-activiteit op en bij het terrein van viskwekerij De Stroom.

We zijn dankbaar dat de Jack van der Schoot ons toestemming heeft gegeven om op zijn terrein te wandelen, maar vooral ook om in zijn poel en bij de Beerze met schepnetjes aan de slag te gaan. Want de wondere wereld van het waterleven is erg interessant. In de tijd dat onze IVN begeleiders hun jeugd beleefde was het gewoon maar tegelijk ook spannend om dit kleine leven te ontdekken. Jazeker, nu kunnen de kinderen wellicht veel meer dingen beleven. Maar het vangen van dikkopjes, libellenlarven, een kikkertje of stekelbaarsjes  is een sensationele beleving die je een herinnering geeft die een heel leven meegaat. En toch, in de huidige tijd komen veel kinderen er niet meer aan toe om dit soort herinneringen op te doen. Nu dus wel.

Het hoeft geen grote vangst te zijn, dat kunnen we ook niet beloven. Helaas ziet de sloot er niet meer uit als op de afbeelding. Wat we wel kunnen beloven is die bijzondere, spannende of vertederende verwondering bij je eigen geschepte vangst, ook al is die klein. Onze enthousiaste verhalen die we er bij leveren maken het tot een grote beleving. Niet alleen het leven van de sloot maar ook proefjes doen om de waterkwaliteit te testen is een leuke bezigheid.

De doorlopende show vindt plaats van 2 uur tot 4 uur ’s middags. We vinden het wel fijn als je je hieronder aanmeld voor deze activiteit. Je kunt dan op je eigen tijd  mee komen doen aan de nationale slootjesdag bij Educatieve Viskwekerij de Stroom,  Broekstraat 25A, 5688 JX Oirschot.

Het is helemaal gratis, dus …. zullen we zeggen, Tot dan?

Aanmelding Slootjesdag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Aanmeldformulier IVN Oirschot 10 juni 2023 - 00:00
Wanneer
zaterdag 10 juni 2023 00:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina