Paddenstoelenfestival – voor het hele gezin

Alhoewel je paddenstoelen het hele jaar in de natuur kunt bewonderen, zijn ze pas in het najaar volop aanwezig. Ze zijn echt de herfstkinderen van de natuur.

Om met deze kinderen kennis te maken en er mee te leren spelen biedt de werkgroep paddenstoelen van het IVN-Oirschot de mogelijkheid aan om samen met je gezin of alleen deel te nemen aan het Paddenstoelenfestival op zondag 8 oktober, waarbij je kunt starten tussen 10:00 uur en 12:00 uur bij het beginpunt van de wandeling. De exacte locatie van het beginpunt wordt nog vlak voor het festival hieronder bekend gemaakt. En meld je je aan, dan ontvang je ook een e-mail met de exacte locatie.

Startpunt: volgt

Bij het beginpunt krijg je uitleg zodat je zelfstandig een eigen route kunt lopen in het natuurgebied en waarbij je op verschillende plekken leden van de Paddenstoelenwerkgroep tegenkomt. Zij vertellen je alles over de leefwijze en andere interessante weetjes van daar aanwezige paddenstoelen.

Zelf kun je nog een spiegeltje meenemen om de onderkant van de paddenstoelen te bekijken (plaatjes of gaatjes). Neem eventueel ook een pen en notitieboekje mee om je bevindingen in te noteren. Zo mogelijk neemt je ook nog een eigen paddenstoelenboekje mee om de paddenstoelen op naam te brengen. En paddenstoelen zijn fotogeniek, dus neem ook een fotocamera (of mobiele telefoon) mee.

Graag zien we je op 8 oktober tussen 10:00 en 12:00 uur bij het aangegeven startpunt.

Aanmelding Paddenstoelenfestival

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
08 oktober 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 08 oktober 2023
10:00 tot 12:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina