Wandeling Dedenborn

Op zondag 30 augustus zijn we met 9 personen en een hond vertrokken naar Dedenborn in de Eifel voor een wandeling met Toine.

Toine, onze gids deze week, is een man van uitersten.
De vorige wandeling in de Eifel was er een vol in de regen.
Deze wandeling zou zeer warm gaan worden.

Het was een bijzonder mooiewandeling. Langs water (De Roer), prachtige panorama's, geologisch moment en prachtige bloemen...
Op de fotopagina vindt u mooie foto's van deze wandeling.

Rond een uur of negen zijn we met twee auto's, vol geladen, naar Dedenborn gereden en hadden de auto's bij de kerk neergezet.
Nadat Toine ons welkom had geheten en een korte uitleg had gegeven, zijn we op pad gegaan.
Eerst zijn we gedaald en aangekomen in het dal waar we een hele tijd langs de Roer gelopen zijn. Later tegen de middag begon het "echte" werk. Een behoorlijke stijging. Boven aangekomen een kleine pauze om het vocht weer op pijl te brengen.
Daarna zijn we naar het restaurant gelopen.
Na de middag pauze was de temperatuur echter zo gestegen dat we verder lopen tegen deze hellingen op, toch wat onverstandig vonden. We zijn toen wel nog het geologisch moment van Dedenborn gaan bekijken en de kerk. Daarna zijn we onder een prachtig oude Lindeboom gaan zitten om gezellig wat bij te kletsen.
Daarna zijn we weer in de auto's gestapt en naar huis gereden.

(terug naar de vorige pagina)

Geologisch Moment

De Mullion-structuren bij Dedenborn werden in 1952 door geologische werkzaamheden ontdekt door Wolfgang Schmidt. Bij de rotsen gaat het om de zogeheten Mullion-structuur in het Grauwacke gesteente uit het Onder-Devoon. Grauwacke is een steen dat uit vele mineralen bestaat waardoor het een grijze kleur krijgt. De unieke ronde rotsen kwamen tot stand door enorme druk in de Aardkorst. Deze unieke vervormingen zijn in het hele leisteengebergte van Rijnland niet verder meer is aangetroffen.

Klik hier om naar de fotopagina te gaan