Voorjaarsactiviteit 2015

(terug naar de vorige pagina)

Op zondag 29 maart 2015 hadden we de voorjaarsactiviteit gepland in onze natuurtuin De Heebrig. Het plan was om een prachtige hut te maken van materialen die we zouden vinden in De Heebrig. Daarna zouden we vogelnestjes gaan maken en zou Hans Phijl laten zien hoe de vogels dat doen aan de hand van echte vogelnestjes. Als klap op de vuurpijl, het sluitstuk, eieren zoeken die de Paashaas had verstopt.

Helaas zou, zou, zou. De weersvoorspellingen op de diverse websites waren bar slecht. Dat heeft ons doen besluiten om deze activiteit te verplaatsen naar ons IVN lokaal aan de Lindenstraat. We hebben iedereen proberen te benaderen, er was zelfs een speciaal nieuwsbericht geplaatst op de website. Gelukkig heeft ook bijna iedereen het bericht gelezen of gehoord.

Hieronder staan de foto's van de voorjaarsactiviteit in ons IVN lokaal. Verdere tekst is eigenlijk helemaal overbodig.  Alle kinderen hebben zich goed geamuseerd. In plaats van het hutten bouwen, wat natuurlijk binnen helemaal niet leuk is, zijn we begonnen om een wandschildering te maken. Daarna zijn de kinderen aan de slag gegaan, met de pappa's en mamma's, om de vogelnestjes te maken. Ondertussen ging menigeen eens even afkijken bij Hans hoe de vogels dit doen. Na de verdiende pauze met limonade en de cake, zijn we verder gegaan met het pluizen van de uilenballen. De geplozen skeletjes met wat haartje zijn op een schilderijtje geplakt. Ondertussen was toch nog even de Paashaas binnen gewipt en de nodige eieren verstopt die door de kinderen driftig werden gezocht en gevonden. Eén ei had de Paashaas toch wel zo goed verstopt dat die tot nu toe nog niet gevonden is. De eitjes zijn daarna eerlijk verdeeld en iedereen ging voldaan en zeer tevreden naar huis.

Ga hier nog eens kijken naar al deze mooie momenten

Tekst: Jacques Seezink
Foto's: Rinus Koens