IVN natuur in Amsterdam
Overig
donderdag24mei2018

WeMakeThe.City Festival 20-24 juni

we make the cityEerst maken we de steden, dan maken de steden ons. De plaatsen waar we wonen en werken hebben een grote impact op ons leven en die plaatsen liggen meestal in de stad. Wereldwijd wonen steeds meer mensen in stedelijke gebieden. De stad roept, verleidt, verbindt en stimuleert creativiteit. Maar de stad kan ook verdelen, vervuilen en uitputten. De stedelijke omgeving stelt ons voor uitdagende vragen en we mogen niet ophouden met antwoorden te geven. Omdat Amsterdam een van de toonaangevende Europese steden is op het gebied van stedelijke innovatie, is de stad in 2018 een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor stadsliefhebbers tijdens WeMakeThe.City. Van 20 tot en met 24 juni viert dit festival het stedelijk leven in de Metropoolregio Amsterdam.

Wereldwijd groeien steden onstuimig, zo ook Amsterdam en de Metropoolregio. Deze groei brengt urgente vraagstukken met zich mee over zaken als klimaat, veiligheid, betaalbaar wonen en gezondheid. Kernvraag is: in wat voor een stad willen wij leven – over vijf, tien, vijftien jaar? Tijdens WeMakeThe.City werk je samen met vele anderen aan de belangrijke stedelijke vraagstukken. Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden?

De stad is voor vijf dagen één groot festival. Bekijk het programma voor de enorme hoeveelheid activiteiten. Ga aan de slag met de grote stedelijke uitdagingen, deel kennis en leer over de nieuwste oplossingen. Workshops, stadsexpedities, Urban Talks, conferenties, exposities en speciale evenementen laten je met andere ogen naar jouw stad kijken. Zo biedt WeMakeThe.City inspiratie, interactie én innovatie

Ook IVN Amsterdam doet mee. Op zondagmiddag 24 juni is IVN Amsterdam aanwezig met de VolunTree in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. De VolunTree is een fysieke, creatieve en interactieve keuzeboom. Je kunt er aan de hand van een korte quiz achter komen wat voor type natuurliefhebber je bent. Als beloning kun je een zakje biologisch zaad van de boom plukken.

Wil jij deelnemen aan WeMakeThe.City? Schaf dan eerst de Festivalpas aan. Met deze pas krijg je toegang tot honderden activiteiten. Voor sommige van deze activiteiten dien je je nog in te schrijven omdat er een beperkt aantal plekken is. Voor conferenties op woensdag 20 juni en donderdag 21 juni heb je in de meeste gevallen een extra ticket nodig.

Foto: Bastian, CC BY-NC-ND 2.0