IVN natuur in Amsterdam
IVN
zaterdag16jan2021

VOL Natuurgidsenopleiding januari 2022

Werving deelnemers Natuurgidsenopleiding gestopt

De opleiding zit vol!

De belangstelling voor de Natuurgidsenopleiding van IVN Amstelveen, Amsterdam, Twiske is zo groot dat het opleidingsteam heeft moeten besluiten de werving van deelnemers te stoppen. Het aantal van 110 gegadigden is namelijk al overweldigend groot.
Wij hebben daarom besloten met twee parallelgroepen te gaan draaien, maar zelfs dan zullen wij mensen teleur moeten stellen omdat een groep uit niet meer dan 32 deelnemers kan bestaan.

De inschrijving is dus gestopt!

Wil je toch al dit jaar de natuur willen beleven, word dan lid van een IVN-afdeling of andere groene organisatie. Dan krijg je in ieder geval nieuws over de natuur via (digitale) nieuwsbrieven/tijdschriften.
Op sommige websites zijn ook digitale natuurwandelingen beschikbaar.
Dus trek er waar mogelijk alvast zelf op uit of loop mee met ervaren natuurgidsen.
En op termijn komt er natuurlijk weer een nieuwe natuurgidsenopleiding.

 

natuurgidsenopleiding

Nederland heeft natuurgidsen nodig

De lockdowns zijn dragelijker als je kunt ‘ontsnappen’ in de natuur, zeggen drie op de vijf Nederlanders. Ook het beschermen en uitbreiden van de natuur vindt driekwart van belang. Uit onderzoek blijkt keer op keer: natuur maakt gelukkig. Daardoor is er sterke behoefte aan gidsen die de natuur dichterbij kunnen brengen. IVN Natuureducatie heeft dit als specialiteit. Daarom leidt IVN vrijwilligers op die excursies willen geven en andere natuuractiviteiten organiseren.

Houd jij hartstochtelijk veel van natuur en wil je dat enthousiasme overdragen op anderen? Dan is de natuurgidsenopleiding iets voor jou! In anderhalf jaar leer je uitvoerig over planten, dieren, landschap en duurzaamheid. Daarnaast leer je hoe je jouw kennis en passie overbrengt op anderen. De lessen zijn binnen én buiten. Ook leer je door zelfstudie en ga je in groepjes op onderzoek uit. De opleiding is een gezonde mix van denken en doen.

De cursus is vol. Op termijn komt er een nieuwe natuurgidsenopleiding. Houd de website in de gaten!