IVN natuur in Amsterdam
Natuur
vrijdag27apr2018

Literaire natuurwandelingen, de eerste op 19 mei

literaire natuurwandelingVan mei 2018 t/m mei 2019 organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in samenwerking met IVN Amsterdam en Leesbaar Amsterdam, om de maand een literaire natuurwandeling. De wandelingen starten steeds vanuit een andere bibliotheek en ze worden begeleid door een natuurgids van IVN Amsterdam. Leesbaar Amsterdam en de OBA zorgen voor literaire teksten en fragmenten die tijdens de wandeling worden voorgelezen. Deze proza-, poëzie- en liedfragmenten van vroeger en nu hebben betrekking op de buurt, de straten en de omgeving rondom de bibliotheek, zoals de (stads)natuur die we onderweg aandoen. Alle wandelingen beginnen om 13:00 uur en duren anderhalf à twee uur.

Vertrekpunt van de eerste wandeling op zaterdag 19 mei, is OBA Molenwijk in Amsterdam Noord. Wie zoekt naar stadsnatuur en literatuur vindt tijdens deze wandeling allerlei juweeltjes. Noord is een (oud)industrieel gebied, maar ook de hoogbouw van Molenwijk uit de jaren zestig biedt vele flora- en faunaverrassingen.

Trek stevige schoenen aan. Deelname is gratis met OBA-pas, zonder deze pas betaal je 5 euro. Het maximum is 15 deelnemers. Reserveren wordt aanbevolen. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd.

Reserveren doe je bij de vestiging vanwaaruit de wandeling start (aan de balie, telefonisch of per e-mail). Voor de eerste wandeling op 19 mei: OBA Molenwijk, Molenwijk 21, 020-6314212, molenwijk@oba.nl.

De volgende wandelingen zijn in 2018 op 21 juli (Mercatorplein), 30 september (Centrale bibliotheek) en 17 november (Reigersbos) en in 2019 op 19 januari (Diemen), 23 maart (Amstel, voorheen Cinetol) en 18 mei (Spaarndammerbuurt). Houd de agenda van de OBA in de gaten voor meer informatie.

Foto: Pixabay