IVN natuur in Amsterdam
Landschap
donderdag24mei2018

Fietsveer door het Ilperveld, iedere zaterdag tot en met september

Om een mooie fietstocht in Waterland te kunnen maken, vaart er nu een fietsveer van Bezoekerscentrum Ilperveld naar het dorp Landsmeer. De afvaart is om 10:30 en 13:30 uur, iedere zaterdag van mei tot en met september. Je gaat met je eigen fiets aan boord voor een vaartocht van een uur door het schitterende Ilperveld, een uitgestrekt veenweidegebied met honderden eilanden met trilveen. Er groeien veel bijzondere planten en het is een eldorado voor moeras- en weidevogels zoals roerdomp en grutto.

De fietsveer is een initiatief van de gemeente Landsmeer en Landschap Noord-Holland en het doel is de plaatselijke economie te stimuleren. Het varen met de fiets is mooi te combineren met bijvoorbeeld het fietsrondje Historisch Landsmeer.

Op het fietsveer is plek voor 15 personen met fiets. Tandems of bakfietsen kunnen helaas niet mee en vol is vol. De afvaart is om 10:30 en 13:30 uur bij Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. Na circa een uur varen word je afgezet aan de Weegbreesingel in Landsmeer. Het is niet mogelijk hier op te stappen. De kosten bedragen 7,50 euro en Beschermers van Landschap Noord-Holland krijgen 2,50 euro korting. Betalen kan uitsluitend via PIN op het Ilperveld.

Voor meer informatie: Onno Steendam, gebiedsmanager Landschap Noord-Holland, 06-27136047 en Johan Stuart, voorlichter Landschap Noord-Holland, 06-53129644.

Beeld: Taco Witte, CC BY 2.0