Heuvelrug en Kromme Rijn
Natuur
zondag04jun2017

Vlierbloesemlimonade

Als je snel bent met plukken kun je nog dit jaar Vlierbloesemlimonade maken!

Je hebt nodig:

  • Ongeveer 20 schermen vlierbloesem, niet wassen, wel een goede plukplek uitzoeken.
  • 1 liter water verwarmen en 1 kilo rietsuiker hierin oplossen.
  • 2 biologische citroenen poetsen en in schijven toevoegen, (met schil).
  • 2 citroenen uitpersen en het sap toevoegen.
  • De schermen toevoegen, dikke stelen verwijderen.
  • Voeg 15 gram citroenzuur toe (verkrijgbaar bij apotheek of drogist).
  • 24 uur laten staan.

Volgende dag door een theedoek filtreren, 3 minuten opkoken en in schone flessen overdoen. Afkoelen en in de koelkast bewaren. Voor gebruik ongeveer 5x verdunnen of naar smaak meer of minder.

Voor de variatie kun je tijdens het extraheren nog kruidnagel, 1/2 grapefruit of vanillesuiker toevoegen.

Rieke Vlooswijk