Naaldbomenwandeling

In december zoeken veel mensen bij een tuincentrum naar een mooie kerstboom om in huis te zetten en vervolgens mooi te versieren. Als kerstboom worden daarvoor enkele soorten naaldbomen aangeboden die daar speciaal voor gekweekt worden. Het liefst willen we een soort die niet te snel zijn naalden laat vallen. Daarnaast kan smaak (waarover niet valt te twisten) meespelen. Nog afgezien van de soort is een boom met een wortelkluit aan te bevelen voor langere levensduur.

In onze bossen en parken staan veel meer soorten naaldbomen dan in het tuincentrum. Ga mee met onze wandeling om ze eens goed te bekijken. Het winterseizoen is daar de uitgelezen tijd voor omdat deze bomen nu veel meer opvallen in het bos, wanneer verreweg de meeste loofbomen hun blad hebben laten vallen. In de twee gebieden (Pavia en Hoog Beek & Royen) die we bezoeken moeten we zo’n 15 soorten kunnen vinden!

Ondergetekenden zien jullie graag verschijnen. Wij hebben er zin in. Hoort, zegt het voort!Start: parkeerplaats bij het Hertenkamp in Zeist, Prins Bernhardlaan
De parkeerplaats is niet zo groot dus kom bij voorkeur op de fiets.
Gidsen: Pieter Meijer en René Wassenberg
Aanmelden is niet nodig.

Waar
Parkeerplaats Prins Bernardlaan
Prins Bernardlaan
Zeist
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina