Lente in de bossen bij landgoed Zonheuvel en Huis te Maarn

In de De winter is voorbij en in maart hopen we al op een lekker lentezonnetje. Op 31 maart nemen we je graag mee op een wandeling door een afwisselend gebied dat hoort bij Landgoed Zonheuvel en Huis te Maarn. Hier vinden we veel afwisseling in bospercelen met diverse boomsoorten, heidevelden en parklandschap rond de landhuizen. Nagenoeg alle bossen op de Utrechtse Heuvelrug zijn aangeplant voor productiehout doeleinden.

De afgelopen tijd is beheer van de bossen echter steeds meer gericht op biodiversiteit en vitaliteit van het bos. Ook worden delen van het bos juist niet meer beheerd om de natuur vrij spel te geven. Een bijzonder voorbeeld hiervan is “het bos dat van zichzelf is”, een stuk bos op landgoed Zonheuvel dat voor 10 jaar terug wordt gegeven aan de natuur. We zijn als mens te gast in dit bijzondere stukje bos en wandelen verder naar het prachtige Huis te Maarn.

Onderweg gaan we op zoek naar alle tekenen van de lente van zowel de flora als fauna in dit mooie gebied. We hopen dat de krentenboom in bloei staat, en heb je wel eens gezien hoe een naaldboom bloeit?

 

aanmelden bij: jolandablom@outlook.com

31 maart 2024 - 14:00
Wanneer
zondag 31 maart 2024 14:00
Waar
Langoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941ep Doorn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina