€ 6400 subsidie: de heemtuin leeft weer!

Hellendoorn-Nijverdal 8 februari 2023

Aan het eind van de Rossinistraat in Nijverdal ligt een kleine, maar prachtige heemtuin met allerlei verschillende biotopen. De heemtuin is eigendom van de gemeente, maar wordt al sinds de jaren 80 onderhouden door het IVN. Door omstandigheden is dat de laatste jaren niet meer gebeurd, groot onderhoud is inmiddels hard nodig! We zijn al bezig met een paar vrijwilligers om onder leiding van een boswachter een aantal bomen te kappen en struiken te snoeien zodat er meer licht in de tuin komt en we weer over de paden kunnen lopen. De Junior Rangers hebben in april vorig jaar al een bloemenweide ingezaaid en een appelboompje gepoot. Zij zijn ook bezig geweest met het weghalen van de enorm uitgegroeide braamstruiken (het was een bloederig geheel na afloop…).

Er staat ook een kleine blokhut die helemaal vervallen is en vervangen gaat worden door een nieuwe en wat grotere blokhut. Vergunning daarvoor is aangevraagd en we hebben maar liefst € 6.400 subsidie hiervoor gekregen (grotendeels van het Prins Bernard Cultuurfonds). De Junior Rangers gaan de oude blokhut binnenkort slopen en ook weer verder met het werk in de heemtuin. De amfibieënpoel is bijna helemaal dicht gegroeid en wordt dit voorjaar uitgebaggerd en voorzien van een leemlaag.

Er is een werkgroep in oprichting die zich bezig gaat houden met jaarlijks onderhoud en de verdere plannen met de heemtuin (bijvoorbeeld het ophangen van nestkasten, het laten plaatsen van bijenkasten, aanplanten van nieuwe struiken en dergelijke). Heb je zin om mee te doen, we kunnen zeker nog wat hulp gebruiken! Bel me maar even.

 

Marian Torenbeek

0615606175

Deel deze pagina