Leider jeugdnatuurclub

Sinds 2011 heeft de afdeling jeugdnatuurclub in Swifterbant. Met ingang van 1 september 2016 hebben we ook een jeugdnatuurclub in Dronten Voor de continuiteit van deze clubs zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Om een club in Biddinghuizen te kunnen starten zijn er leiders nodig. Het liefst met enige kennis, maar in ieder geval met interesse voor de natuur.
Per keer zijn minimaal twee leiders nodig. Eén met voldoende kennis om de jeugd wat te kunnen leren, en een tweede in hoofdzaak als hulp en voor de veiligheid. We gaan met maximaal 20 kinderen op stap en dat kan niet door één leider gedaan worden.

Ouders als hulp?

Als er een aantal ouders zijn die mee willen helpen dan zijn wij als IVN in staat elke keer de deskundige te leveren. Zodra de persoon zich meldt dan kunnen we continuïteit verbeteren. Uiteraard kan het voorkomen dat iemand een keer niet kan, daarom is het prettig wanneer we wat meer vrijwilligers hiervoor hebben zodat het doorgaan van de jeugdbijeenkomst niet onder druk kom te staan.

Is dit wat voor u? Mijn telefoonnummer is 0610202750. U kunt ook een mail sturen naar dirk.dehaan@kpnmail.nl

Wat vragen wij van U

Als leider moet u lid van onze IVN-afdeling worden. Dit heeft alles te maken met de verzekering. Het IVN heeft voor zijn leden een verzekering afgesloten die in sommige gevallen de schade dekt als de eigen verzekering dit niet dekt. Als de IVN verzekering het ook niet dekt dan is er in uiterste geval de gemeentelijke vrijwilligersverzekering. De kosten voor het lidmaatschap zijn slechts € 15 per jaar.

Wat bieden wij U

Voor het lidmaatschap krijgt u vier maal per jaar het landelijk IVN blad en gratis toegang op al onze activiteiten (excursies, lezingen, enz.)  behalve op cursussen. Hierbij is het gebruikelijk een korting van 20 % te gegeven.