Landschap

terugblik fietstocht Borkeld

Diepenheim 13 augustus 2023

Geef Harrie Albers het woord en je weet dat je meer dan twee zinnen te horen krijgt. Als hij dan ook nog op de Borkeld staat, waar vroeger eens zijn werkterrein was, dan is hij niet meer te houden. Prachtige uitleg van historie vanaf duizenden jaren geleden tot de moderne methoden om het oude landschap te behouden of terug te krijgen.

Jan Boink had een prachtige fietstocht uitgezet van 34 km. over verharde en onverharde wegen, waar wel eens een plasje water stond. Het bracht ons over de Herikerberg naar de Borkeld waar schaapsherder Duurland ons ontving met koffie en koek. Dit was trouwens de enige plek waar Harrie het niet voor het zeggen had, de herder was aan het woord.

De weg terug op Diepenheim aan ging eerst in de richting van de televisietoren en daarna langs de Schipbeek en het Twentekanaal. Een klein struikelpartijtje van Dini mocht de pret niet drukken, want het liep gelukkig voor ons allen goed af. Nog een stukje door het Westerflier om tegen vijven weer bij ons startpunt De Pol terug te keren. Een mooie middag met dank aan Harrie, Jan en Joop voor het uitzetten en begeleiden van de tocht.

Meer foto’s, gemaakt door Jan Boink, te zien via de volgende link
https://photos.app.goo.gl/6tLn8vgfrFxg893d7

Ontdek meer over

Deel deze pagina