Delft
Kind & Natuur
zondag20dec2020

Lancering Interactieve ontdektocht: Op safari in de binnenstad van Delft

De jeugdgidsen van IVN Natuureducatie Delft lanceren komende kerstvakantie een interactieve natuurontdektocht in de binnenstad: op safari in de stadsjungle (voor kinderen van 6 tot 12 jaar). Vanwege corona kunnen de normale 'live' ontdektochten niet doorgaan, maar dat weerhield deze groep vrijwilligers zich er niet van om te zorgen dat kinderen nog volop naar buiten kunnen, want "groen doet goed!".

"In de binnenstad is een hoop natuur te ontdekken," vertelt Arnaud van den Berg, één van de IVN Jeugdgids, ons. "Van stoepplantjes die nu dapper opkomen waar minder toeristen zijn dan normaal tot natuur van 300 miljoen jaar oud. De natuur is overal om je heen in de stad, als je maar goed oplet!"

Een interactieve natuurontdektocht in elkaar zetten, waar de jeugdgidsen zelf voor & achter de camera staan, is wel nieuw. "We hebben een proef gedraaid afgelopen herfstvakante toen onze geplande ontdektocht niet door kon gaan vanwege corona  maatregelen. Dat was eigenlijk superleuk om te doen en smaakte naar meer," vertelt Daphne Teeling, IVN jeugdgids ons.  "We zijn natuurlijk geen professionals, maar ik denk dat we toch iets hebben kunnen neerzetten wat heel eigen is en waar we trots op mogen zijn. En belangrijker nog, hierdoor genieten hopelijk veel kinderen van de natuur, want dat is, juist ook nu in deze tijd, super belangijke!"

En voor wie straks tijdens thuisonderwijs aanvullend aanbod zoekt, kan hier ook goed mee uit de voeten. IVN Delft heeft veel interessante informatie online gedeeld voor nog meer verdieping.  

Benieuwd? Kijk dan snel op de site via:
https://www.ivn.nl/afdeling/delft/activiteiten/op-safari-in-de-binnenstad-van-delft