Ganzentocht 11-02-2023

Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar vogels in Zeeland. Vanzelfsprekend komen we weer verschillende groepen van diverse soorten ganzen en andere vogels tegen zoals zilverreigers, roofvogels en misschien zien we een ijsvogel of een zaagbek.

Onze tocht voert langs de bekende plaatsen zoals Willemstad, het Grevelingenmeer en de flamingo’s van Battenoord. Deze keer maken we een uitstapje naar misschien wel het mooiste vogelobservatiepunt van ons land, namelijk “Tij in Stellendam”.

Vogelobservatiepunt Tij aan het Haringvliet

In de tussentijd hebben we al koffie gedronken en een Zeeuwse bolus op in Restaurant de Grevelingen. Het tweede deel van de tocht speelt zich af op Schouwen Duiveland in het echte Zeeland. We rijden over de Brouwersdam met kans op zeehonden en daarna naar Westenschouwen. Hier maken we een korte strandwandeling. We sluiten hier ook af met een drankje. Via de bijzondere polders van plan Tureluur bij Zierikzee gaan we weer op huis aan.

We vertrekken met de bus om 8.00 uur vanaf het Parkeerterrein van Piet Klerkx in Waalwijk. Om 18.00 uur zijn we weer thuis. Kosten voor deze dag €30,00 inclusief koffie en bolus. Warme kleding, stevige schoenen, een verrekijker en een eigen lunch zijn van wezenlijk belang.

Opgeven kan inmiddels al bij Marian Noordermeer: mariannoordermeer@hotmail.com

Betalen vooraf via bank o.v.v. Ganzentocht 2023 op NL49INGB0003607053 t.n.v De Waerdman-de Langstraat

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina