Werkgroep Natuurfotografie

Samen maken we ons perfecte plaatje!

In een tijd waarin bijna iedereen snel en veel foto’s maakt met zijn of haar telefoon, is er bij IVN een werkgroep die alle tijd neemt om samen foto’s te maken. Het draait bij de werkgroep Natuurfotografie niet om de snelheid en het aantal foto’s, want fotograferen is zóveel meer dan snel een leuk kiekje schieten.

Deze werkgroep Natuurfotografie bestaat bij IVN Best sinds 2013. De groep bestaat uit 20 enthousiaste mensen die een passie hebben voor fotografie, met name natuurfotografie.

Eén keer per maand gaan we op zondagochtend samen op pad. Steeds naar een ander natuurgebied in Best of directe omgeving. Zo’n fotowandeling is niet zomaar een eindje lopen met elkaar. Bij elke fotowandeling wordt een opdracht meegegeven, zodat iedereen zich daarop kan richten en hetzelfde uitgangspunt heeft.

Bij een opdracht kun je denken aan bijvoorbeeld: spiegeling, zwart/wit, ritme, macro of symmetrie. Het voordeel hiervan is dat je elkaar kunt helpen, overleggen en adviseren bij het maken van de foto en met de fotobespreking nadien allemaal hetzelfde uitgangspunt hebt gehad.

Twee weken na een fotowandeling is er op dinsdagavond een fotobespreking. Iedereen mag op deze avond twee foto’s ter beoordeling digitaal laten zien. De foto’s moeten wel aan de voorwaarde / het thema van de opdracht voldoen.

We bespreken het onderwerp, de compositie, kleurgebruik, scherpte enz. (Bij de foto heeft ieder aangegeven welk diafragma, iso-waarde en sluitertijd er gebruikt is.)  En vooral waarom heb je de foto op deze manier genomen? Wat zou er evt. anders of beter kunnen. Kortom je krijgt dan feedback van elkaar om ervan te leren. En op deze manier tillen we de kwaliteit van de foto’s naar een steeds hoger niveau.

Denkt u na het lezen van deze intro de fotowerkgroep is misschien ook wel iets voor mij. Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze coördinator en hij zal uw eventuele vragen beantwoorden en u uitnodigen om eens te komen kijken bij een van de bijeenkomsten.

Een groot scala aan natuurfoto’s vindt u in onze promotiemap.

Coördinator: Roland Kemp (e-mail: roland@kempsolutions.nl)