Landschapsonderhoudsgroep

Deze werkgroep van IVN Best houdt zich bezig met het onderhoud van het landschap. Bijvoorbeeld: schoonmaken van poelen, knotten van wilgen, uitdunnen houtwallen, onderhoud “blauwe weilandjes” en nog heel veel meer. Door deze werkzaamheden willen we de diversiteit in de natuur stimuleren en het cultuurlandschap zoveel mogelijk handhaven en in ere herstellen.

Wat

De werkzaamheden vinden plaats in en rond de gemeente Best.
Op de eerste en de derde zaterdag van de maand gaan we werken en we verzamelen elke keer op een andere locatie.
In de week voor de werkdag sturen we een mail of appje waar we verzamelen.

Materialen zoals zagen, snoeischaren, schoppen, rieken, handschoenen, enz. zijn bij de vereniging aanwezig. De aanwezigen dienen zelf te zorgen voor passende kleding afhankelijk van het seizoen en het weer. Denk aan werkkleding en indien nodig warme kleding en/of waterdichte kleding.

Sinds januari 2019 zijn we in het bezit van een aanhanger (gemaakt door leerlingen van het Baanderheeren College) waar al het gereedschap in zit, zodat we geen vaste plek meer hebben waar we verzamelen.

Afwisseling in het werk vinden we heel belangrijk, wel komen er een aantal activiteiten elk jaar terug, zoals bijvoorbeeld de zwaluwwand aan de A58 schoonmaken en natuurlijk de natuurwerkdag. Op deze dag werken we van 10.00 tot 15.00 uur. We zorgen op deze dag voor voldoende werk, voor soep en pannenkoeken, en voor een afsluitend drankje. Iedereen is op deze dag welkom om mee te doen, maar u moet zich wel even aanmelden via de website van de natuurwerkdag.

Voor wie

Staat ons werk u aan, dan bent u van harte welkom om mee te doen. App of mail naar de coördinator Jeroen Appeldoorn en u ontvangt dan een uitnodiging om mee te helpen. Er is meer dan genoeg werk te verrichten, en de natuur en landschap worden er beter van.

 

Coördinator: Jeroen Appeldoorn
tel. 06-26749584, e-mail: jeroenappeldoorn1@gmail.com