Best Bijzonder ! Natuurwandelingen

Jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doet IVN Best door veelzijdige activiteiten te organiseren, zodat mensen de natuur leren kennen, respecteren en ervoor zorgen. Vanuit deze visie zijn tien Best Bijzonder ! Natuurwandelingen door natuurgidsen van IVN Best uitgezet.

De natuurgidsen van IVN Best kennen de omgeving goed en kunnen wijzen op de mooiste plekjes, de flora en fauna onderweg. Er zijn routes uitgezet, zowel in de bebouwde kom als in het buitengebied. Alle routes kunnen worden gestart vanuit het centrum òf bij het startpunt van de route zelf. Uiteindelijk worden alle routes aan elkaar gekoppeld en ontstaat er één groot natuurwandelnetwerk in en om Best.

Dorpswandeling Best 2,6 km

Wandeling Koekoekbos & Villawijk 2,5 km

Aarlesche Heidewandeling 3,7 km

Wandeling Batadorp & Wilhelminadorp 5,3 km

Broekwandeling 5,4 km

Vennenwandeling Nieuwe Heide 5,4 km

Land van Boschwandeling Aarle 6,2 km

Populierenwandeling Vleutse Broek 7,6 km

Vleutsche Kampenwandeling 7,8 km

Laarzenwandeling De Pailjaart 8 km

Wil je deze routes met je telefoon wandelen, dan kun je het beste de IVN Natuur app gebruiken. Deze app is beschikbaar in iOS en voor Android, gratis te downloaden in Apple store en Google Playstore.

Tijdens het lopen/fietsen moet de GPS functie aan staan om te zien waar je je op de route bevindt. 

Reacties en foto’s betreffende deze wandelingen kunnen gestuurd worden naar ivnbestapp@gmail.com.

Dit initiatief is ontstaan na een gift van Bouwbedrijf Van Laarhoven uit Best en de uitwerking is mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage van de gemeente Best.

Van Laarhoven Bouw

Gemeente Best

het groene woud