Volg een cursus

Heb je interesse in de stadsnatuur en wil je graag je natuurkennis bijspijkeren? IVN Amsterdam verzorgt kortlopende natuurcursussen rond diverse thema’s. Met dit gevarieerde cursusaanbod bieden we je de mogelijkheid om je kennis over natuur en duurzaamheid uit te breiden. Als je nog geen lid of donateur bent, zijn de cursussen een mogelijkheid om kennis te maken met onze activiteiten. Leden en donateurs krijgen korting.

volg een cursus ivn amsterdam Korte cursussen

De korte cursussen zijn bedoeld voor beginners én gevorderden. Het programma bestaat altijd uit een theoriedeel en een excursiegedeelte. De theoriebijeenkomsten zijn ‘s avonds. De excursies vinden plaats op zaterdag of zondagochtend, in een van de Amsterdamse parken of in de buitengebieden aan de rand van de stad. Excursies zijn meestal te voet en soms op de fiets. Voor het volgen van een korte cursus wordt geen diploma uitgereikt.

volg een cursus ivn amsterdam Algemene natuurcursussen

Deze cursussen zijn geschikt voor iedereen die wat meer wil weten over de natuur en de onderlinge samenhang tussen de verschijnselen. Voor deze cursussen is geen speciale voorkennis vereist en en daarom zijn ze geschikt voor beginners. De cursus bestaat doorgaans uit drie lesavonden en twee excursies. Een voorbeeld van een algemene natuurcursus is: Natuur in de stad.

Themacursussen

Regelmatig worden er themagerichte cursussen georganiseerd door IVN Amsterdam. Voorbeelden van thema’s zijn:

Van een aantal thema’s worden naast oriënterende cursussen ook vervolgcursussen aangeboden.   

Zie voor het huidige aanbod van cursussen het activiteitenoverzicht.

Contact
Ben de Graaf, 020-6192847, b.c.degraaf@kpnmail.nl

Beeld header: Internet Archive Book Images, CC0 1.0